Co nabízíme

Inspirace výživou s.r.o. se věnuje více než 5 let vaření moderní výživy kombinující poznatky západní a východní medicíny. Máme řadu surovin v BIO kvalitě (PROBIO) a kuřecí maso z faremního chovu. Díky vlastní logistice a efektivitě vaření podle objednávek, dostáváte od nás mimořádně vysoký podíl hodnoty kvalitních surovin na ceně oběda. Nekupujete si tedy službu slevových portálů, externích spedičních firem, neplatíte venture investory, ani korporátní backoffice či nákladný design.  

AKTUÁLNĚ NABÍZÍME ROZVOZ JÍDEL  Z D A R M A  V PRAZE 1, 2, 3, 6, 7, 8, 9. 


OSOBNÍ VÝDEJ POUZE V BISTRU V KOBYLISÍCH - Nad Šutkou 14, Praha 8 (metro C Kobylisy nebo tramvaj stanice Ke Stírce).

OBJEDNÁVKY PŘEDEM REALIZUJTE PŘES NÁŠ WEB. POKUD SE ROZHODNETE AŽ V DANÝ DEN, VOLEJTE IHNED TEL. 608 745 622 NEBO 603 198 933. (Nyní do 14.hod.) 

DO POZNÁMKY V OBJEDNÁVCE PIŠTE ADRESU, POKUD CHCETE OBĚDY DORUČIT!!!

Vnímat vlastní tělo je ústřední filozofií našeho konceptu. Proto jsme Inspirace výživou, aby naši klienti mohli poslouchat vlastní tělo. Našim hlavním cílem je návrat k tradičním surovinám a postupům. Denně vaříme obědy a připravujeme svačiny a dezerty z primárních surovin bez polotovarů, náhražek, chemické zátěže, rafinovaného cukru a geneticky modifikovaných surovin.


NABÍDKA JÍDEL


I. Hlavní jídla

    V každodenní nabídce máme vždy 5 hlavních jídel. Pokud si k polévce nedáte pečivo, máte jistotu, že je bezlepková. Zahušťování pšeničnou moukou je podle nás zbytečná zátěž GMO a neděláme to.


    • A  Vegetariánské jídlo - doporučujeme, jako zpestření masového jídelníčku. Sezónní zeleninu vhodně doplňuje obilovina, brambory nebo luštěnina, popřípadě vejce či sýr z farmy.
    • B  Veganské jídlo - inspirováno principy makrobiotiky. Tepelně upravenou sezónní zeleninu doplňuje obilovina, brambory, luštěnina či tofu nebo tempeh.
    • C  Masový pokrm - ve své odlehčené úpravě zaujme svou harmonickou chutí. Maso je koncentrovaná energie, která velmi silně posiluje a vyživuje organismus. Jeho zastoupení v týdenním jídelníčku by pro nenároční fyzický výdej, mělo být 2 x týdně, což koresponduje se zvyklostmi našich předků, kdy bylo maso svátečním nedělním pokrmem. Při větší fyzické zátěži, sportovních výkonech či rekonvalescenci si "vaše tělo řeikne" o vyšší přísun. 
    • D Pasta - jedna z nejkvalitnějších italských těstovin - Barilla - na bázi kukuřičné a rýžové mouky nabízí zážitek bez zátěže lepkem. Kukuřičné těstoviny této značky běžně v obchodech nekoupíte.
    • E Tradiční kuchyně - lze vařit zdravě a z kvalitních surovin, toto jídlo je masové.

    II. Deserty, saláty

    Sladkou drobnost po obědě nebo jako svačinu si můžete objednat současně. V nabídce máme Trvale máme v nabídce i bezlepkový desert slazený rýžovým sirupem. Připravujeme jej bez mléka, které nahrazujeme mlékem rostlinným.

    Denně připravujeme čerstvé saláty s řadou různých kombinaci surovin a chutí.


    III.  Catering na míru

    Pokud chcete nárazově spestřit vaši interní poradu či dopřád moderní výživu vašim zákazníkům na semináři či prezentaci, napište nám emailem parametry a my vám pošleme konkrétní nabídku: peter.malcek@inspiracevyzivou.cz





    NAŠE FIILOZOFIE 



      Stav tenkého střeva - největšího rozhraní našeho organismu s okolním světem - se přímo odráží na kvalitě naší imunity. Od  počátku spolupracujeme s lékaři a dietology. Vycházíme sice z konceptu pěti elementů, ale nevnímáme jej jako jedinou správnou cestu. Kvalitní nabídkou skutečné výživy chceme inspirovat naše klienty, aby citlivěji naslouchali svému tělu a vnímali vliv konkrétních surovin a jejich kombinací na svůj organismus. Obnovení vnitřní intuiceoproštěné od komerčního tlaku všudypřítomných výrobků, které s výživou nemají nic společného, je dobrá cesta k přirozenému zdraví.  Důležitou roli hraje původ, kvalita a sezónní úprava surovin. Cílem je posílení dráhy sleziny, která je odpovědná za rozvod živin a "energie" po celém těle. Na jaře pracujeme s klíčenými semeny, v zimě semínka aktivujeme pražením. V zimě vaříme jídla kořeněná, která zahřívají organismus a vyhýbáme se syrové zelenině, která je v pozadí za dušenou a pečenou zeleninou. Syrovou zeleninu nabízíme v našich jídlech v letním období. Trvale pracujeme s krátkodobě kvašenou zeleninou vlastní výroby (pickles), neboť je silným zdrojem vitamínů - zásadní oporou imunitního systému.

      Cenová dostupnost stravy s vysokým podílem BIO surovin a farmářských produktů je našim hlavním cílem. K odpovědnému hospodaření s potravinami mohou přispět i naši strávníci objednáváním jídla předem v našem systému. Zvýhodňujeme proto o 10Kč všechny jídla na celý týden objednaná do čtvrtka 12:00 v týdnu předcházejícím. Závoz zdarma je na nad 500Kč na jednu adresu.


      Tolerance bez dogmatismu

      Bufety, prodejny, čepací stanice dnes zahrnují své klienty řadou výrobků s trvanlivostí v řádu týdnů a měsíců. Toto mrtvé jídlo („junk food“) zvýší rychle hladinu cukru v krvi (přitom odčerpá velké množství minerálů a vitamínů z těla) a zmate přirozenou signalizaci pocitu hladu. Po nějaké době se dostaví leptinová a následně i inzulínová rezistence. V tomto mechanismu lze hledat příčinu velkého nárůstu civilizačních nemocí - např. cukrovky druhého typu. Tento problém je popisován také jako "propustné střevo" resp. chronický zánět tenkého střeva. Snížení konzumace přemíry cukru odstraní odkládání přebytků tohoto typu energie do tukových zásob. Velká popularita Keto diet, Paleo stravy, systému Whole30 potvrzuje, že významnému počtu lidí přináší strava s větším podílem tuků značnou zdravotní úlevu. Zklidnění prudkého kolísání inzulinové křivky přináší již během několika dní znatelně lepší pocit z trávení. V tomto případě bude volit spíše masová jídla. Pokud je to pro vás nová cesta, nelekejte se počáteční nervozity vyvolané změnou stravy. Ustoupí po několika dnech a budete překvapeni, jak významná může být vaše úleva.

      Z uvedených důvodů jsme přesvědčeni, že kvalitní maso je přirozenou součástí zdravé výživy. Jsme příznivci společenského smíru a tolerance mezi vegetariány a masojedlíky. Přestože je snížení ekologické stopy imperativem doby, podíl masa je reálné snižovat postupně. Respektovat přitom, že jeho potřeba je velmi individuální. Závisí na konstituci, aktuální fyzické aktivitě, ročním období. Naše veganská a vegetariánská nabídka obědů zásadě inspiruje naše klienty ke snížení konzumace masa, které určitě nemusíme konzumovat denně.